Starting the engine

Menu

20.5.2017 Carnaval Kaarela toi kesän Kannelmäkeen

Satu Herrala ja Maija Hirvanen julistivat vinksahtaneen esityskarnevaalin Carnaval Kaarelan avatuksi 20.5.
Kannelmäen Voimistelijoiden Alicia-ryhmä nostatti karnevaalitunnelmaa Sitratorilla.
Kulkue käveli ja tanssi keväisenä päivänä Kannelmäen katuja Carnaval-paku edellä.
Keväinen yhteislauluhetki Kannelkodilla.
Kulkue päättyi Kannelmäen Vanhalle Ostarille, jossa osallistujien unelmat ja toiveet nousivat ilmoihin.

Baltic Circle -teatterifestivaalin järjestämä Carnaval Kaarela järjestettiin Kannelmäessä lämpöisessä poutasäässä tismalleen kaksi viikkoa sitten. Kaikille avoimen esityskarnevaalin juhlahumussa otettiin kesä vastaan ja käveltiin kohti kunkin osallistujan toiveita ja unelmia. Koreografi Maija Hirvasen työryhmineen ohjaama monivuotinen Carnaval-projekti luo arjen keskelle yllättäviä hetkiä ja tapahtumia pakettiautoon rakennetun mininäyttämönsä avulla.

 

Carnaval Kaarela -tapahtuma alkoi Sitratorilta, jossa menoa nostatti hyvä ruoka, työpajapisteet ja Kannelmäen Naisvoimistelijoiden Alicia -ryhmän vauhdikas esitys. Projektin värikkään Carnaval-pakettiauton perässä edennyt kulkue pysähtyi Kannelmäen Palvelutalolla tunnelmallisen runonlausunnan parissa ja Kannelkodissa koskettavan yhteislauluhetken merkeissä – myös suru ja ristiriidat mahtuivat tähän karnevaaliin. Carnaval-paku lipui kävelijöineen keskellä tietä, takaovet auki, soittaen erityiskaiuttimistaan Kannelmäen ja auton itsensä hurinoista ja kilinöistä rakennettua äänimaailmaa. Auton takaosassa live-rumpali rumpusetteineen nostatti tunnelmaa hikiseen tanssiin asti. Kun kesä oli spontaanisti julistettu alkaneeksi Kannelmäen leikkipuistossa, kierros päättyi Kantsun Olohuoneelle lämminhenkiseen juhlahetkeen.

 

Esityskarnevaalin nuorimmat osallistujat olivat vielä vaunuissa ja vanhimmat lähenivät sadan vuoden ikää. Osa mukanaolijoista oli myös käynyt Carnavalin järjestämissä avoimissa työpajoissa Värkkäämöllä huhti-toukokuussa. Työpajoja luotsasivat Maija Hirvasen lisäksi Carnavalin tuottaja Salla Kurronen sekä Kannelmäen nuorisotalon ja Värkkäämön ohjaajat.

 

Carnavalin yhteistyötahoja toukokuun tapahtumassa olivat Värkkäämö, Lännen Operaatio Pulssi, Kanneltalo ja Walkapolis-projekti. Mukana tapahtumaa tekemässä olivat myös Kanneltalo, Cafe Asmín, Kahvila Herkku sekä taiteilijat Olli Kontulainen, Pia Lindy, Ville Kabrell, Siiri Partanen ja Satu Herrala. Tapahtumassa tuotannon assistenttina toimi Kannelmäen oma poika Aleksi Oinonen. Carnaval Kaarela on Helsingin mallin pilottiprojekti.

 

Carnaval Kaarela kiittää lämpimästi kaikkia osallistujia ja yhteistyötahojaan kutkuttavasta päivästä – nähdään taas!

 

3.5.2017 Carnaval Kaarelan reitti on julkaistu!

Carnaval Kaarela valloittaa Kannelmäen lauantaina 20.5. Vinksahtanut esityskarnevaalikulkue starttaa klo 14 Sitratorilta, jossa luvassa fantasiakasvomaalausta, hullunkurinen rintanappi-työpaja, Kannelmäen Voimistelijoiden huumaava esitys ja paljon muuta. Sitratorilta kulkueen matka jatkuu rämisten läpi Kannelmäen päättyen Kantsun Olohuoneelle – TULE MUKAAN! #carnavalkaarela

13.4.2017 Työpajat alkoivat Värkkäämöllä

Photo: Alena Flemming
Photo: Alena Flemming
Photo: Salla Kurronen

Carnavalin kaikille asukkaille avoimet työpajat alkoivat Värkkäämöllä 10.4. ilahduttavan isolla osallistujamäärällä. Työpajoissa jokainen osallistuja sai miettiä oman elämänsä moton, iskulauseen tai asian, jota kohti haluaa elämässään mennä sekä tuunata itselleen t-paidan, lippiksen tai banderollin tuolla tekstillä. Tuloksena syntyi mitä moninaisempia karnevaaliasusteita!

Nämä upeat tuotokset nähdään toivottavasti vinksahtaneen Carnaval-kulkueen osana 20.5.

Jäljellä olevat työpajat:

24.4. klo 17 – 21

4.5. klo 17 – 21

15.5. klo 17 – 21

4.11.2016 WRUUUUM! Carnaval tulee Kaarelaan. Lähde mukaan!

WRUUUUM! Carnaval tulee Kaarelaan. Lähde mukaan!

Baltic Circle -festivaali järjestää koreografi Maija Hirvasen ohjaaman Carnaval -esityskarnevaalin Kannelmäessä 20.5. Tempaus toteutetaan yhdessä Kaarelan seudulla asuvien ja muuten mukaan liittyvien ihmisten kanssa.

Carnaval valmistetaan työpajoissa, joissa osallistujat tekevät itselleen karnevaalirekvisiitan ja asun. Kaikkeen suunnitteluun ja tekemiseen saa ohjausta. Carnavalin pääosassa on muodonmuutos arkiminästä karnevaaliolomuotoon.  Työpajoja vetävät Maija Hirvanen, vierailevat taiteilijat, Värkkäämön ohjaajat ja Baltic Circlen väki.

Yksi Carnavalin keskeisistä elementeistä on projektin värikäs pakettiauto, jonka takaosasta löytyy pieni esitystila akulla toimivine äänentoistoineen. Paku tukipisteenään yllättävä ja riemastuttava kulkue lipuu – tai rämisee – kulmakunnan kaduilla.

Tervetuloa mukaan tekemään Carnavalia! Osallistumiseen ei tarvita aiempaa kokemusta esitysten tai asujen tekemisestä. Carnaval on tarkoitettu kaiken ikäisille ja taustaisille osallistujille. Projektissa löytyy paikka monenlaiseen tekemiseen. Pääasia on, että haluat olla mukana. Toivomme myös, että pääset mukaan kaikkiin tai suurimpaan osaa työpajakerroista ja Carnaval -kulkueeseen 20.5.

Työpajakerrat:
10.4. Ma 17-20
24.4. To 17-21
4.5. To 17-21
15.5. Ma 17-21

20.5. Carnaval -esityskarnevaali

www.carnaval.fi
www.facebook.com/Carnaval.fi

Carnavalin järjestäjä on Baltic Circle -festivaali / Q-teatteri ry. Projekti on yksi Helsingin kulttuurikeskuksen Helsingin malli -pilottihankkeista.

Yhteistyössä:
Helsingin kulttuurikeskus
Kannelmäen nuorisotalo / Värkkäämö
Operaatio Pulssi
Teatteriryhmä Kipinä

Tukijat:
Niilo Helanderin säätiö
EU Luova Eurooppa

19.9.2016 Ulkoilmatoimisto

Maalasimme pakun takaosan. Nyt siinä on pienen näyttämön alku.