Starting the engine

Menu

Projektin esittely

Carnaval

 

Baltic Circle on kutsunut taiteilija ja koreografi Maija Hirvasen työskentelemään Kaarelan alueella Helsingissä vuosina 2016 – 2018. Projektin tämän kevään huipentumana on julkisen tilan esityskarnevaali ja kulkue, jota rakennetaan yhdessä alueen asukkaiden kanssa työpajoissa.

Hirvasen ohjaama ja työryhmän kanssa työstetty Carnaval-kulkue toteutetaan esitystilaksi tuunatun pakettiauton ympärillä ja vaikutuspiirissä. Auto ja sen takaosassa oleva pieni musta näyttämö toimivat vinksahtaneen karnevaalin liikkuvana tapahtumapaikkana.

Carnaval luo ympärilleen erilaisia sosiaalisia tiloja ja tilanteita. Näiden kautta se tuo esiin kaupunkitilan rajoja ja pyrkii muokkaamaan niitä. Projektin ytimessä on tapahtumaan valmistautumisen prosessi, kokonaisvaltainen muuntautuminen arkiminästä karnevaaliminään. Carnaval on pukeutumisesta, performanssista, rytmeistä ja äänistä koostuva koreografia autoille ja ihmisille.

Vuosien 2016-2017 aikana Hirvanen työryhmineen testaavat ja kehittävät projektia julkisilla paikoilla yhdessä alueen asukkaiden ja toimijoiden sekä Baltic Circle -festivaalin kanssa. Projekti on yksi Helsingin kulttuurikeskuksen Helsingin malli -pilottihankkeista.

 

Seuraa projektia

Seuraa Carnavalia Facebookissa

Yhteystiedot

Salla Kurronen

Tuottaja

+358 (0) 41 540 4224

carnaval@balticcircle.fi

Maija Hirvanen

Taiteilija

maija@hirvanen.net

Kumppanit